1. Home
  2. Handleiding
  3. 8. Openingsuren en verlofdagen ingeven

8. Openingsuren en verlofdagen ingeven

Index:

Kan ik de naam openingsuren aanpassen?
De speciale opties van de openingsuren toegelicht
Hoe kan ik mijn openingsuren ingeven/wijzigen?
Hoe geef ik speciale/aangepaste openingsuren of verlofperiodes in?
Welke extra info kan je ingeven bij de openingsuren?
Kan je meerdere openingsuren hebben?

Kan ik de naam openingsuren aanpassen?

Ja, dit is mogelijk.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn openingsuren
  3. Bovenaan zie je een veld met hierin de benaming Openingsuren, dit is de titel die bovenaan het openingsuren overzicht komt te staan op uw Handelsgids pagina.
  4. Je kan de titel zelf aanpassen naar bijvoorbeeld, spreekuren of openingsuren toonzaal
  5. Als je de titel hebt gewijzigd moet je op Openingsuren opslaan duwen
  6. Klik links in het menu op preview om het resultaat te zien

De speciale opties van de openingsuren toegelicht

Actief: Als dit aangevinkt staat wil dat zeggen dat de openingsuren op uw pagina getoond worden. Vink je dit af worden de openingsuren na het opslaan verborgen.

Toon enkel in een periode: Indien je aangepaste openingsuren hebt in de zomer kan je hier een periode kiezen waarin de ingestelde openingsuren getoond worden.

Gesloten op wettelijke feestdagen die op een zondag vallen: Wanneer je zaak gesloten is op dagen zoals Pasen dan vink je deze optie aan

Toon waarschuwingen als openingsuren afwijken van normaal: Indien je deze optie aanvinkt toont Handelsgids boven uw openeningsuren nog eens extra een gele kader met hierin de melding dat de uren voor deze week kunnen afwijken. Zo valt dit beter op naar uw bezoekers toe.

Toon datum achter dagStandaard tonen we de dagen bij de openingsuren als volgt:
Ma 04/06, wat staat voor Maandag 4 juni. Indien deze optie afgevinkt wordt tonen we geen datums meer in de openingsuren. er staat dan voluit maandag geschreven zonder datum.

Hoe kan ik mijn openingsuren wijzigen?

In dit voorbeeld is onze zaak maandag en zondag gesloten.
Dinsdag, donderdag en vrijdag is de zaak geopend van 09:00 – 12:00 en van 13:00 17:00. Op woensdag is de zaak enkel in de voormiddag geopend van 09:00 – 12:00 en op zaterdag is het enkel op afspraak mogelijk.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn openingsuren
  3. In het overzicht zie je de dagen van de week staan, deze is opgedeeld in Deel 1 en Deel 2
  4. Voor maandag en zondag vink je het vakje gesloten aan
  5. Voor dinsdag geef je in deel 1 het volgende in: 09:00 – 12:00 en bij deel 2 geef je 13:00 – 17:00 in.
  6. Bovenstaande stap doe je ook voor donderdag en vrijdag
  7. Woensdag vul je enkel Deel 1 in , bij Deel 2 laat je -NA- staan
  8. Op zaterdag vink je het vakje op afspraak aan.
  9. Als je alles hebt ingevuld/aangepast moet je op Openingsuren opslaan duwen
  10. Klik links in het menu op preview om het resultaat te zien
De functie op afspraak

Wanneer je op afspraak aanvinkt ga je zien dat dit altijd voor de volledige dag het geval is. je kan dus niet zetten in de voormiddag op afspraak en in de namiddag open tussen 13:00 en 17:00. Indien je dit wenst kan je altijd een vrije melding onder de openingsuren plaatsen. Zie Extra info.

Hoe geef ik speciale/aangepaste openingsuren of verlofperiodes in?

Onder Uitzonderingen en speciale dagen kan u aangepaste openingsuren of verlofdagen gaan inplannen.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn openingsuren
  3. Klik op de knop Voeg uitzondering toe
  4. Geef eerst een melding in die getoond word in de openingsuren. Bv. “Jaarlijks verlof” of  “Opendeurdag”
  5. Als je aangepaste uren moet ingeven vul je bij tonen op enkel de datum in voor de dag waar je aangepaste uren wil toevoegen.
  6. Wil je aangepaste uren voor een bepaalde periode ingeven dan moet je in periode weergeven aanvinken.
  7. Bij tonen op vul je dan de startdatum in en bij tonen tot de einddatum. Dit wordt vooral gebruikt om een verlofperiode in te geven.
  8. Als je de dag of periode hebt ingegeven geef je aan wat de nieuwe uren zijn voor die dag of periode. Dit kan bv door gesloten aan te vinken.
  9. Als je klaar bent klik je op Uitzondering opslaan
  10. Zodra de week aanbreekt waarvoor je aangepaste uren hebt ingegeven worden deze getoond op uw Handelsgids pagina.

Welke extra info kan je ingeven bij de openingsuren?

Onderaan de openingsuren kan je nog extra informatie plaatsen die je niet in het overzicht zelf verwerkt kan krijgen

• Algemene informatie openingsuren:  Hier kan je bijvoorbeeld het volgende plaatsen op zaterdag zijn wij ook telefonisch te bereiken of wij zijn steeds 24/24 bereikbaar of wanneer je op donderdag in de voormiddag op afspraak werkt en in de namiddag tussen 13:00 en 17:00. Dan vul je de openingsuren in zoals het moet en bij extra info vermeld je dan het volgende: Donderdag voormiddag enkel je afspraak. De tekst die je hier plaatst is vrij te kiezen en niet verplicht om in te vullen.
  • Informatie betreffende jaarlijks verlof: Je kan hier vermelden dat jullie tijdens het verlof enkel telefonisch bereikbaar zijn of dat je enkel via mail beschikbaar bent. De tekst die je hier plaatst is vrij te kiezen en niet verplicht om in te vullen.

Kan je meerdere openingsuren hebben?

Ja, dit is mogelijk. Wanneer je openingsuren hebt die verschillen in de winter en in de zomer kan je 2 of meerdere openingsurenblokken aanvragen. Een garage kan zo de openingsuren van de toonzaal meegeven maar ook de openingsuren van de garage  of van de boekhouding tonen op zijn pagina. Indien je extra blokken wenst kan je dit aanvragen via marketing@handelsgids.be of via Tel. 013/32 10 10.