1. Home
  2. Handleiding
  3. 11. Mijn statistieken bekijken tot in detail

11. Mijn statistieken bekijken tot in detail

Index:

Welke statistieken kan je allemaal raadplegen?
Kan ik statistieken van een bepaalde maand bekijken?

Welke statistieken kan je allemaal raadplegen?

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan op mijn statistieken
  3. Je krijgt een overzicht met 6 blokken te zien. Elke blok met data gaat over een bepaald onderwerp.

Zoekresultaten (rode kader)

Dit cijfer geeft het aantal keer weer dat uw zaak getoond is in de zoekresultaten op Handelsgids.be, de laatste 30 dagen

Wanneer je op meer inzichten klikt worden volgende zaken getoond:

• Een grafiek met het aantal vertoningen van de laatste 30 dagen per dag
  • Het totaal aantal vertoningen op handelsgids
  • Een tabel met het aantal vertoningen van de laatste 30 dagen gesorteerd per dag
  • Uw top 10 trefwoorden waarmee u het meest gevonden werd op Handelsgids.be

Pageviews (blauwe kader)

Dit cijfer geeft het aantal keer weer dat uw handelsgids pagina effectief geopend is geweest tijdens de laatste 30 dagen.

Wanneer je op meer inzichten klikt worden volgende zaken getoond:

• Een grafiek met het aantal paginaweergaven van de laatste 30 dagen per dag
  • Het totaal aantal paginaweergaven + het aantal unieke bezoekers
  • Een tabel met het aantal paginaweergavenvan de laatste 30 dagen gesorteerd per dag
  • Het aantal paginaweergaven dat je hebt gehad opgedeeld per pagina

Kliks op telefoon (groene kader)

Hier worden alle kliks getoond die op uw telefoon, fax of gsm zijn geweest van de laatste 30 dagen. Uw nummer wordt pas getoond nadat er op geklikt is. Zo kunnen we exact meten hoeveel personen er via Handelsgids uw zaak gecontacteerd hebben.

Wanneer je op meer inzichten klikt worden volgende zaken getoond:

• Een grafiek met het aantal kliks van de laatste 30 dagen per dag
  • Het totaal aantal telefoon kliks, gsm kliks en kliks op de fax
  • Een tabel met het aantal kliks van de laatste 30 dagen gesorteerd per dag

Vertoningen in nieuwsbrief (licht groene kader)

Wanneer je een nieuwsitem of promo online hebt gezet gaat dit automatisch mee met de nieuwsbrieven. hier kan je zien hoeveel keer dit getoond is geweest in de laatste 30 dagen.

Wanneer je op meer inzichten klikt en dan op de linkse kader detail nationaal krijg je een overzicht van alle nieuwsbrieven waarin je nieuws/promo getoond is. Per nieuwsbrief kan je dan nog eens het juiste aantal zien dat uw nieuws/promo getoond is geweest.

Personen bereikt via promo’s (paarse kader)

Hier staat het totaal aantal personen dat je hebt bereikt met je promo’s van de laatste 30 dagen. Het aantal personen via de nieuwsbrieven niet meegerekend! dat zie je bij vertoningen in nieuwsbrieven.

Wanneer je op meer inzichten klikt krijg je een overzicht van de promo’s die je online hebt gezet. Hiernaast staat vermeld hoeveel vertoningen je hebt met die promo en dit van de laatste 30 dagen. Als je klikt op Detail per medium. krijg je een grafiek te zien met het aantal vertoningen op:

• Op uw handelsgidspagina
  • Op uw gemeentepagina van Handelsgids
  • Op Facebook indien u dit ook daar heeft geplaatst via Handelsgids

Deelnemers aan jouw actie (gele kader)

Hier staat het totaal aantal personen die hebben deelgenomen aan de huidige actie.

Wanneer je op meer inzichten klikt heb je eerst de keuze om een actie te selecteren. Standaard staat die op de actie die momenteel actief is.

• Je krijgt een grafiek te zien met het aantal deelnames sinds de actie actief is
  • Links zie je het aantal deelnames per dag
  • Rechts zie je het aantal deelnames per loginnummer
Deelnemen is anoniem

Je kan niet zien wie er allemaal heeft deelgenomen aan uw actie. Dit is anoniem omdat de deelnemer uw zaak ook een score kan geven voor de vriendelijkheid.

Kan ik statistieken van een bepaalde maand bekijken?

Ja, dit is mogelijk.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan op mijn statistieken
  3. rechts boven de statistieken staat een kader kies periode
  4. Hier kan je een bepaalde maand kiezen waarvoor je graag uw statistieken wil zien

Standaard worden de statistieken van de laatste 30 dagen ingeladen