1. Home
  2. Handleiding
  3. 7. Zelf nieuwsbrieven opstellen, versturen en beheren

7. Zelf nieuwsbrieven opstellen, versturen en beheren

Index:

Hoe maak je een eigen nieuwsbrief aan?
Hoe verstuur ik mijn opgemaakte nieuwsbrief
Mailinggroepen aanmaken en beheren
Hoe kan je e-mails importeren in Handelsgids?
Kan ik ook e-mailadressen exporteren uit Handelsgids?
Hoe weet ik wie zich heeft uitgeschreven van mijn nieuwsbrieven?

Hoe maak je een eigen nieuwsbrief aan?

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn nieuwsbrieven
  3. Je ziet 4 tabbladen: nieuwe mailing, overzicht mailings, contactpersonen en instellingen
  4. Kies voor “Nieuwe mailing
  5. Selecteer de eerste link: “Ik wil zelf een mailing aanmaken
  6. Geef een titel voor je nieuwsbrief
  7. Klik op “Mailing aanmaken en bewerken
  8. Je krijgt een scherm te zien waar eerst het onderwerp staat gevolgd door een tekst kader
  9. In de tekst kader staat: “Plaats hier de inhoud van je mailing
  10. Verwijder eerste deze tekst want hier komt de inhoud van je mailing te staan
  11. Stel je nieuwsbrief op naar wens, je kan hier zowel tekst als afbeeldingen in verwerken
  12. Sla regelmatig je mailing op om niets van je werk te verliezen door op  “Mailing bewerken” te klikken
  13. Als je klaar bent klik je op “Mailing bewerken en klaarmaken voor verzending
  14. Je krijgt nu een voorbeeld te zien van hoe je nieuwsbrief er uit gaat zien.
Bekijk het filmpje voor extra tips!

Weet je niet goed hoe je een mooie mailing kan opstellen? Kijk dan zeker naar het filmpje hier tonen we je enkele handige weetjes om een mooie mailing te maken.

Hoe verstuur ik mijn opgemaakte nieuwsbrief

Als je een mailing hebt opgesteld en alles is naar wens dan kan je deze verzenden naar jezelf als test, naar een bepaalde groep of naar al je contacten in één keer.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn nieuwsbrieven
  3. Klik bovenaan in de tabbladen op overzicht mailings
  4. Klik op verzenden
  5. Je krijgt een overzicht van je mailing te zien
  6. Kies bovenaan in de keuzebalk naar welke groep je de mailing wil versturen
  7. Als je de juiste groep hebt gekozen klik je op “Verstuur deze mailing
  8. De mailing wordt nu in de achtergrond verstuurd, je moet hier niet op wachten
Verstuur altijd de mailing eerst naar jezelf

Controleer of de mailing helemaal in orde is door deze eerst naar jezelf te mailen als test. Indien de mail nog aangepast moet worden kan je bij “Overzicht mailings” de mailing nog aanpassen door op bewerken te klikken.

Mailinggroepen aanmaken en beheren

In het tabblad contactpersonen heb je enkele opties om groepen aan te maken en te beheren. Achteraf kan je dan bepaalde e-mailadressen plaatsen onder een bepaalde groep. Zo kan je bv. de volgende groepen maken “Trouwe klanten” en “Nieuwe klanten”. Als je dan een mailing aanmaakt kan je die mailing naar één bepaalde groep sturen. Trouwen klanten kan je dan bv een speciale mail sturen dat ze tijdens de maand mei 15% korting krijgen op hun aankopen.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn nieuwsbrieven
  3. Klik bovenaan in de tabbladen op Contactpersonen
  4. Hieronder kies je voor Groep aanmaken
  5. Geef een naam in voor de groep en klik op groep aanmaken
  6. Onder het item Groepen beheren
  7. Kan je bestaande groepen van naam veranderen of verwijderen
  8. Klik bovenaan op contactpersonen
  9. Vink elk vakje aan voor de contactpersonen die je graag in een groep wil steken
  10. Scrol helemaal naar onder en selecteer in het keuze menu aan welke groep de geselecteerde adressen gekoppeld moeten worden
  11. Een e-mailadres kan in meerdere groepen zitten
  12. je kan een e-mailadres uit een groep verwijderen door op de naam van de groep te gaan staan en op het kruisje te klikken

G

Een groep verwijderen heeft weinig impact!

Wanneer je een groep verwijderd zal dit enkel de groep verwijderen maar niet de mailadressen die hier onder vermeld zijn. E-mailadressen kan je enkel verwijderen bij contactpersonen door deze te selecteren en onderaan te kiezen voor selectie te verwijderen.

Hoe kan je e-mails importeren in Handelsgids?

je kan nieuwe contacten één voor één toevoegen aan Handelsgids door volgende stappen te volgen:

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn nieuwsbrieven
  3. Klik bovenaan in de tabbladen op Contactpersonen
  4. Kies hieronder Contactpersoon toevoegen
  5. Vul de voornaam en familienaam in alsook het e-mailadres. Enkel het é-mailadres is een verplicht veld
  6. Klik op contactpersoon toevoegen

Wens je meerdere e-mailadressen in één keer toe te voegen dan moet je een csv bestand aanmaken.  Wanneer je een lijst met mailadressen hebt waarnaar je mailings mag versturen kan je deze het best openen met excel. Het Excel bestand bestaat uit 3 kolommen: voornaam, familienaam en e-mailadres. Indien je enkel het e-mailadres hebt vul je enkel het mailadres in.  Als alle gegevens ingevuld ga je dit opslaan en kies je voor opslaan als, bij type kies je dan voor CSV (gescheiden door lijstscheidingstekens). Indien er nog een melding volgt over de indeling dan kies je hier voor ja. Uw import bestand is nu klaar voor te importeren. Download hier een voorbeeld Excel wat je zelf kan aanvullen met je eigen contactpersonen.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan in het menu op mijn nieuwsbrieven
  3. Klik bovenaan in de tabbladen op Contactpersonen
  4. Kies hieronder voor Importeer contactpersonen
  5. Selecteer de groep waaronder je alle e-mailadressen wil plaatsen
  6. Klik op de knop Bestand kiezen en selecteer het csv bestand dat je reeds hebt gemaakt
  7. Klik op de knop importeer
Contactpersonen importeren

Wanneer er in de lijst e-mailadressen zitten die dubbel vermeld staan worden deze slechts 1 keer toegevoegd. Wanneer de mailadressen reeds in Handelsgids zitten worden deze niet opnieuw toegevoegd.

Kan ik ook e-mailadressen exporteren uit Handelsgids?

Nee, dat is niet mogelijk.

Hoe weet ik wie zich heeft uitgeschreven van mijn nieuwsbrieven?

Iedereen die uw nieuwsbrieven ontvangt heeft altijd de mogelijkheid om zich uit te schrijven voor uw mailings. De contactpersonen die dat gedaan hebben worden in je overzicht in het rood gemarkeerd. Zo weet je direct wie zich allemaal heeft uitgeschreven. Die contactpersonen krijgen ook geen nieuwsbrieven meer aan van u, ook al staan ze nog in het overzicht. wanneer u een nieuwe lijst met e-mailadressen zou importeren worden deze mailadressen niet meer opnieuw toegevoegd omdat ze reeds in uw lijst staan en omdat ze rood gemarkeerd zijn.

Bel ons via de vaste lijn op het nummer: 013/32 10 10.

Artikel bijlagen