1. Home
  2. Handleiding
  3. 5. Promo, opendeurdagen, nieuws en vacatures

5. Promo, opendeurdagen, nieuws en vacatures

Index:

Hoe plaats je een promo, opendeurdag, nieuws of vacature online?
Kan ik mijn nieuws/promo wijzigen?
Kan ik mijn nieuws/promo inplannen?
Waar wordt mijn promo/nieuws overal getoond?
Mijn  nieuw/promo’s ook op mijn eigen Facebook
Hoeveel nieuws/promo’s mag ik online zetten?
Mijn nieuws/promo is niet getoond in de nieuwsbrieven?

Hoe plaats je een promo, opendeurdag, nieuws of vacature online?

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan op mijn promo’s
  3. Indien je al nieuws/promo’s online hebt staan zie je deze in het overzicht staan
  4. Klik op de rode tekst “Klik hier om toe te voegen
  5. Kies bij type wat je online gaat zetten. Je hebt de keuze uit 4 types
    1. Promo: Kies dit als je een promotie online wil zetten
    2. Opendeurdagen: Binnenkort een opendeurdag laat het weten
    3. Nieuws: Heb je nieuws over je zaak plaats dit online
    4. Vacature: Opzoek naar een nieuwe collega gebruik Handelsgids
  6. Online vanaf: Dit is de datum waarop je promo zichtbaar wordt op Handelsgids
  7. Online tot: Dit is de datum tot wanneer je promo zichtbaar is op handelsgids
  8. Titel (slagzin): De titel van je nieuws/promo. Indien je dit blanco laat wordt o.a. in de nieuwsbrief automatisch de naam van de zaak hier ingevuld.
  9. Promo: Hier plaats je de inhoud van je nieuws/promo. Opgelet dit is beperkt tot 255 tekens. Dit om tegen te gaan dat het nieuws veel te lang wordt.
  10. Bijlage: Wil je graag een foto als bijlage meesturen of liever een volledige catalogus in pdf-formaat? Dan kan je dit hier toevoegen.
  11. Plaats op eigen Facebook: Heb je voor je zaak een eigen Facebookpagina? Koppel deze dan hier aan Handelsgids. u kan er namelijk voor kiezen om het nieuws/promo ook in eens op uw eigen Facebookpagina te posten.
  12. Als laatste klikt u rechts onderaan op “Promo opslaan
  13. Als alles correct is verwerkt herlaad de pagina en kom je terug op het overzicht van de promo’s terecht
  14. Klik links in het menu op “Preview” om het resultaat te zien.
Nieuws/promo's staat maximum 30 dagen online

Je kan nieuws/promo’s maximum voor 30 dagen aan één stuk online zetten.
Dit doen we om ervoor te zorgen dat er regelmatig nieuw nieuws en promo’s online worden gezet.

Kan ik mijn nieuws/promo wijzigen?

Ja, dit is mogelijk.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan op mijn promo’s
  3. In het overzicht staat uw nieuws/promo’s vermeld
  4. klik op het potloodje dat naast het item staat dat je wilt wijzigen
  5. Je krijgt nu het invoer scherm te zien waar je uw nieuws/promo kan aanpassen
  6. Na de correctie klik je onderaan op “Promo opslaan

Kan ik mijn nieuws/promo inplannen?

Ja, dit is mogelijk.

1. Je bent ingelogd op handelsgids.be
  2. Klik links bovenaan op mijn promo’s
  3. Klik op de rode tekst “Klik hier om toe te voegen
  4. Bij Online vanaf en Online tot kan je perfect een datum ingeven die pas binnen 5 maanden is. Je nieuws/promo zal dan pas binnen 5 maanden getoond worden op Handelsgids.

Waar wordt mijn nieuws/promo overal getoond?

Wanneer je nieuws/promo’s online zet worden deze getoond op verschillende plaatsen in één keer. We noemen ze hieronder even voor je op:

1. Dit wordt getoond op je eigen Handelsgidspagina
  2. Op de startpagina van je gemeente bij handelaars uit …. stellen voor
  3. In de nieuwsbrieven die Handelsgids 2-wekelijks verstuurd in je eigen gemeente.
  4. In de nieuwsbrieven die Handelsgids 2-wekelijks verstuurd in de randgemeentes
  5. Indien je een eigen Facebookpagina hebt, ook op de Facebook van de zaak
Wanneer verstuurd Handelsgids nieuwsbrieven?

Je kan de kalender wanneer Handelsgids nieuwsbrieven verstuurd hier terugvinden. Je kan best je nieuws/promo ten laatste de dag voor dat Handelsgids zijn nieuwsbrieven verstuurd online zetten. Zo ben je er zeker van dat uw melding mee verstuurd wordt.

Mijn  nieuw/promo’s ook op mijn eigen Facebook

Bij het online zetten van uw nieuws/promo kan je onderaan kiezen voor inloggen op Facebook. Wanneer je hier op klikt wordt er eerst gevraagd om in te loggen op Facebook.com.  Gebruik hier uw e-mail en wachtwoord voor uw eigen Facebook. Vervolgens wordt er gevraagd om Handelsgids toegang te geven tot uw Facebook. Kies hier telkens voor Toestaan. Handelsgids gaat nooit zelf berichten plaatsen op uw eigen Facebook. Wanneer dit correct gebeurt is ga je zien dat je bij het ingeven van de promo nu ook kan kiezen om dit te plaatsten op één of meerdere eigen Facebookpagina’s.

Let er op dat je een Bedrijfspagina hebt!

Bovenstaande optie werkt enkel als je een bedrijfspagina hebt op Facebook. Gewone gebruikers hebben een profielpagina op Facebook. Echter als je een zaak hebt vraagt Facebook om een zakelijke pagina aan te maken. Het gebeurt nog regelmatig dat gebruikers een profielpagina gebruiken om hun zaak te promoten op Facebook. Dit is echter niet correct. Hier vind je alle voordelen van een zakelijke pagina op Facebook.

Hoeveel nieuws/promo’s mag ik online zetten?

Er staat geen limiet op het aantel items dat je online wilt zetten. We raden de handelaars aan om het overzichtelijk te houden en maximum 5 nieuwsitems tegelijk online te hebben staan. Veel beter is om heel het jaar door minstens 1 nieuwsitem online te hebben staan i.p.v. 2 keer per jaar 3 items.

Mijn nieuws/promo is niet getoond in de nieuwsbrieven?

je hebt een nieuwsitem toegevoegd aan uw pagina maar deze werd niet meegestuurd met de nieuwsbrieven van Handelsgids. Elk nieuwsitem dat je toevoegt wordt getoond in onze nieuwsbrieven maar hier zit een limiet op! Elk item kan maximaal 2 keer in onze mailings verschijnen. Daarna zal dit niet meer opgenomen worden.
Enkele voorbeelden wanneer dit kan gebeuren:

• Wanneer je een item online hebt staan voor 30 dagen en Handelsgids heeft in die periode meer dan 2 keer een nieuwsbrief verstuurd. Dan zal vanaf de 3 mailing uw nieuwsitem niet meer opgenomen worden.
  • Wanneer je telkens hetzelfde nieuwsitem gaat verlengen of aanpassen door op het potloodje te duwen. Elk nieuws/promo dat je online wilt zetten moet je opnieuw ingeven en dus geen bestaande nieuwsitem aanpassen.