Vaste verzend tarieven instellen

U kunt uw klanten een vast verzendtarief in rekening brengen voor elke bestelling, ongeacht de hoeveelheid. Dit is handig voor handelaars die producten zelf willen leveren of hun eigen vaste kosten willen aanbieden voor verschillende bezorgmethoden.

U kunt ook een vast tarief in rekening brengen op basis van het aantal eenheden van een product in de winkelwagen als de hoeveelheid ertoe doet, of als u extra kosten in rekening moet brengen om bepaalde (bijv. Grote of kwetsbare) producten te verzenden.

Vast tarief per bestelling

Met een vast tarief per bestelling, kunt u één tarief in rekening brengen om alle bestellingen naar specifieke locaties te verzenden, ongeacht hoeveel artikelen er zijn besteld. Een vast tarief kan een geheel bedrag of een percentage van het subtotaal van de bestelling zijn. Forfaitaire verzending is zeer geschikt voor winkels die artikelen verkopen waar de verzendkosten te verwaarlozen zijn, alle artikelen ongeveer hetzelfde formaat en gewicht hebben, of u zelf bestellingen bezorgt.

Voorbeeld: standaardverzending €5.

Als u over de hele wereld verzendt, kunt u via bestemmingszones verschillende vaste tarieven voor verschillende landen / steden toevoegen. Bijvoorbeeld: verzending naar Frankrijk € 5, verzending naar Duitsland € 7.

Om een ​​vast tarief per bestelling in uw winkel in te stellen:

1. Ga naar je winkelbeheerder in Bezorging en afhalen .
  2. Klik op + Verzendmethode toevoegen.
  3. Selecteer hoe u uw goederen verzendt (door een vervoerder of een lokale bezorgdienst) en klik op  Instellen .
  4. Klik op Vast tarief instellen.
  1. Werk indien nodig de naam van deze verzendmethode bij. Klanten zien deze naam bij het afrekenen.
  2. Selecteer een Bedrag of Percentage en voer vervolgens de verzendkosten of het percentage in.Voorbeeld van een installatie voor een vaste verzendkosten van €5.
  1. (Optioneel) Klik beschrijving toevoegen voor de klant hier voert u de gegevens in die u wilt weergeven bij de kassa. Voer bijvoorbeeld de bezorgsnelheid in en de tijd die nodig is om bestellingen te ontvangen wanneer ze met deze methode worden verzonden .
  2. (Optioneel) Klik op Beschikbaarheid beperken door subtotaal van de bestelling , als u deze verzendmethode alleen wilt aanbieden aan klanten met bestellingen boven een bepaald bedrag. Geef vervolgens het subtotaal van de minimale bestelling op, dwz de som van alle artikelen in de winkelwagen voordat u verzendkosten en kortingen toevoegt. Wanneer deze limiet is bereikt, kunnen klanten deze verzendoptie kiezen bij het afrekenen.
  3. (Alleen voor lokale levering, optioneel) Klik op  Beschikbaarheid beperken tot openingstijden  als u wilt dat deze verzendoptie alleen beschikbaar is voor klanten op bepaalde dagen van de week of kantooruren en stel de nodige beperkingen in.
  4. Klik op Verzendzone instellen om de bestemming op te geven waarop dit vaste tarief van toepassing is.
  5. Klik op Opslaan en voltooien .

Nu is het nieuw geconfigureerde vaste tarief beschikbaar bij het afrekenen voor klanten die goederen op die locatie bestellen:

Herhaal de bovenstaande stappen om indien nodig vaste tarieven in te stellen voor andere bestemmingszones.

Gebruik gedifferentieerde tarieven om gratis verzending aan te bieden voor een bepaald subtotaal en toch een vast tarief voor een lager subtotaal in rekening te brengen. Voorbeeld: € 0 verzendkosten voor bestellingen van meer dan € 100, anders kost verzending € 5.

Vast tarief per item

Sommige producten in uw winkel vereisen mogelijk extra behandeling of verpakking, of ze kunnen veel groter zijn dan andere producten die u verzendt. Voor deze producten kunt u een individueel, vast tarief per item instellen om deze extra verzendkosten te dekken.

Er zijn twee manieren waarop u een vergoeding per artikel aan een specifiek product kunt toevoegen:

• U kunt voor een bepaald product een vergoeding per artikel in rekening brengen bovenop uw normale verzendkosten.
    Voorbeeld : u verkoopt huishoudelijke artikelen zoals textiel en breekbare waterglazen, dat laatste vraagt ​​om extra verpakking. U kunt voor elk waterglas in de winkelwagen een extra vergoeding in rekening brengen bovenop uw normale verzendkosten.
  • U kunt voor een bepaald product een tarief per item in rekening brengen in plaats van uw normale verzendkosten.
    Voorbeeld : u gebruikt real-time verzendoffertes en een van uw producten is zo zwaar dat het de limieten van alle beschikbare koeriersmethoden overschrijdt. Om dit probleem op te lossen, kunt u de verzendkosten voor dit product afzonderlijk in rekening brengen door een vast tarief per item in te stellen voor dit specifieke product.

Een vast tarief per item instellen:

1. Ga vanuit uw admin naar Catalogus → Producten pagina .
  2. Kies een product of maak een nieuw product.
  3. Open in de productdetails het tabblad Belasting en verzending .
  4. Zorg ervoor dat de instelling Dit product moet worden verzonden of afhalen is ingeschakeld.
  5. Scrol naar het gedeelte Verzendtarieven en kies hoe u de kosten per item in rekening wilt brengen:
    • Om een ​​vergoeding per item voor dat product bovenop uw normale verzendkosten in rekening te brengen: selecteer de optie Algemene tarieven gebruiken, klik op de link Vaste kosten per item toevoegen en specificeer welk bedrag in € aan de verzendkosten voor elk productitem moet worden toegevoegd. de wagen.
Aangezien dit productspecifieke tarief per item wordt toegevoegd aan uw normale verzendkosten, moet u ten minste één winkelbrede verzendmethode toevoegen in uw winkelbeheerder op de  pagina Bezorging & afhalen .
    • Als u voor dat product een vast tarief per artikel wilt berekenen in plaats van uw normale verzendkosten: selecteer de optie Vast tarief per artikel en geef op welk bedrag in € moet worden berekend voor elk artikel in de winkelwagen.
  1. Klik op Opslaan .