1. Home
 2. Ontdek alles over de actie
 3. Dit moet je weten over de actie van Handelsgids

Dit moet je weten over de actie van Handelsgids

Eindejaarsactie 2022

Ook dit jaar organiseert Handelsgids weer een eindejaarsactie om “U” tegen te zeggen.

De actie is gratis voor onze klanten. Niet klanten kunnen ook meedoen mits een financiële bijdrage.

De winnaars worden aan jou bekend gemaakt vanaf midden januari 2023 via de KMO-nieuwsbrief. Jij als handelaar krijgt hierdoor als eerste het goede nieuws en kan bv een affiche maken met de namen om in jouw zaak op te hangen en/of al te vermelden op bv. jouw Facebook. Door het zo aan te pakken ga je klanten lokken naar jouw zaak en/of Facebook.

In de loop van februari tot april proberen we zoveel mogelijk prijzen te versturen naar de handelaars. Zij kunnen dan hun winnaars uitnodigen. Maak dan zeker een mooie foto bij het overhandigen, want je kunt die voor jou Facebook bv gebruiken.

Vanaf 1 februari wordt op www.handelsgids.be/actie/winnaars de volledige lijst gepubliceerd. In de rechter kolom staat wanneer de handelaar de gewonnen prijs in zijn bezit heeft. Afhaling van prijzen gebeurt voor juni 2023, enkel en alleen op vertoon van uw identiteitskaart bij de handelaar.

FAQ – Wat zijn de veel gestelde vragen?

Klik op onderstaande titels om het antwoord te lezen op de vraag

De actie eindigt op 5 januari

De eindejaarsactie eindigt op 5 januari.

Waar kan ik loginkaartjes bestellen?

Indien je nog geen kaartjes hebt besteld via de KMO-nieuwsbrieven kan je hiervoor een mailtje sturen naar marketing@handelsgids.be

Unieke codes op elk kaartje dat je uitdeelt

Alle flyers die een handelaar uitdeelt, zijn voorzien van een unieke code. Je moet dus zelf geen stempel of herkenpunt van de zaak op de kaartjes zetten. De unieke nummering heeft ook veel voordelen voor jouw klanten:

 • Ze moeten niet onthouden bij welke handelaars ze de lotjes verkregen hebben.
  Het vernieuwde systeem weet automatisch van welke handelaar het kaartje komt bij deelname.
 • Jouw klanten kunnen direct deelnemen via een handige startpagina: www.handelsgids.be/actie
 • Jouw klanten kunnen met elk kaartje dat ze verkrijgen bij jou in de zaak deelnemen aan de actie.  Handig voor zaken zoals een: bakkerij, frituur, supermarkt,… en andere zaken waar de klanten meerdere keren per maand komen.

Deelnemen aan de actie gaat nu nog sneller

Jouw klanten moeten niet meer gaan zoeken om deel te nemen aan de eindejaarsactie.

 • Ze surfen naar www.handelsgids.be/actie
 • Geven de unieke code in en hun email
 • Kiezen 4 willekeurige cijfers uit de lijst
 • Geven jouw zaak één keer een score voor vriendelijkheid als ze dat dit jaar nog niet gedaan hebben. (kunnen maar 1 quotering geven).
 • Enkel de eerste keer geven ze hun contactgegevens in zodat jij en wij ze makkelijk kunnen bereiken als ze gewonnen hebben.
 • Na deelname ontvang je een mail om jouw nummer 1 keer door te sturen naar een vriend(in), familielid,… Hiermee kunnen ze ook gratis deelnemen aan de actie. Als zij winnen met jouw nummer ontvang je dezelfde prijs maar ook andersom. Als jij wint en ze hebben meegedaan met jouw nummer winnen zij ook dezelfde prijs.
Het kan nog sneller!

Eens jouw klant al eens heeft deelgenomen aan de actie moet men vanaf de 2de keer enkel nog de unieke code ingeven, het e-mailadres en de 4 willekeurige cijfers kiezen uit de lijst. Zo simpel is het om tot €5.000 te winnen of  één van de andere duizenden prijzen!

Elke handelaar heeft een winnaar in de zaak GRATIS

Veel klanten drukten de wens uit om minstens 1 winnaar in hun zaak te hebben. Wel, bij elke handelaar die min 30 unieke deelnemers heeft, wordt er indien er geen winnaar is in de zaak na de ‘trekking’ van de hoofdprijzen, de beste van al de deelnamen bij die handelaar bekend gemaakt. Deze wint altijd de kleinste cadeau. (cadeaubon en kortingsbonnen als die er zijn van jou of andere zaken in de buurt )
Je krijgt van ons een klassement enkel en alleen van jouw deelnemers. Zelf kan je dan nog altijd beslissen of je meer cadeaus uitdeelt. Als je dit wil mail dan naar marketing@handelsgids.be

Meerdere winnaars in de zaak

 • Geef zelf ook enkele cadeaubonnen van uw zaak of mooie kortingsbonnen. Jouw klanten gaan het zeker appreciëren en nog meer bij jou kopen. Dit jaar doen wij de actie GRATIS DRUKKEN KORTINGSBONNEN.
  Wij drukken jouw kortingsbonnen voor jou gratis en steken ze ook in de enveloppen van de winnaars in jouw buurt. Wij maken ook extra reclame en jij krijgt meer klanten over de vloer tijdens de actie.Dit heeft dus 2 grote voordelen voor u:
  – Jouw klanten hebben meer kans op een hoofdprijs.
  – Je verkoopt nog meer zolang de actie loopt.

Je kan deze bonnen gratis aanvragen via deze link.

De prijzenpot biedt nu veel meer mogelijkheden

De prijzenpot van de eindejaarsactie bestaat hoofdzakelijk uit cadeau- en kortingsbonnen maar ook uit heel wat prijzen, zoals: reis naar Dubai, fietsen van Minerva, robotstofzuigers en steelstofzuigers van Rowenta,  CityTrips, maar ook heel wat events. Surf naar www.handelsgids.be/eindejaarsactie/prijzen/ voor de up-to-date prijzenpot.

DAAR BOVENOP krijgen de al de winnaars nog een enveloppe met cadeau- en kortingsbonnen. Hoeveel en wat ze extra krijgen hangt van streek tot streek af.

Handelaars met weinig tijd kunnen ook deelnemen

Heel het jaar kan je de reviewkaartjes uitdelen aan jouw klanten. Zij kunnen jou een positieve review geven en een quotering op je klantvriendelijkheid. Eind november krijgen ze dan automatisch van ons een unieke logincode voor de eindejaarsactie. Jouw klanten kunnen dus meedoen om een mooie prijs te winnen. Zo maken ze ook kans om één van de duizenden prijzen in de wacht te slepen en dit zonder dat je in de drukke decembermaand “lotjes” hoeft uit te delen.

DUBBEL VOORDEEL voor jou is dat ze bij deelname op jouw website op Handelsgids terecht komen. Dus plaats zeker enkele mooie aankondigingen!!

Wat met de deelnemers van de vorige jaren ?
Wel, die krijgen begin december een persoonlijk mailtje (als ze nog ingeschreven zijn op de nieuwsbrieven want anders mogen wij ze niet meer mailen) met een uniek logincode. Daardoor kunnen ze deelnemen en worden ze nog eens herinnert aan jouw zaak. Weer extra en gratis reclame.

Je wenst geen kaartjes uit te delen? Ook dat kan. Motiveer jouw klanten om zich in te schrijven in de nieuwsbrieven. Mensen die dit doen krijgen in begin december een unieke code van jouw zaak via mail. Zo kan je hun toch laten deelnemen aan de eindejaarsactie zonder zelf kaartjes te moeten uitdelen.

Wat zijn de vernieuwingen en uitbreidingen?

Stuur je code door en maak dubbel zoveel kans!

Nieuw vanaf dit jaar is dat je de code van de eindejaarsactie kan doorsturen naar een vriend(in), familielid of kennis. Deze kan dan ook gratis deelnemen aan de eindejaarsactie.

Wat is het voordeel als je de code doorstuurt?
Je maakt 2 keer zoveel kans om een prijs te winnen! Stel dat je de code doorstuurt naar je beste vriend en deze speelt mee met de actie. Wanneer hij dan bij de gelukkige winnaars is en bv een elektrische fiets wint dan win jij ook een elektrische fiets. deze formule is ook van toepassing in de andere richting. Als jij wint dan wint je beste vriend ook dezelfde prijs. Het is dus alleen maar in je voordeel om elke code die je krijgt door te sturen naar iemand die je graag een plezier wil doen.

Opgelet. De code kan maar 1 keer gebruikt worden. Het heeft dus geen zin om deze door te sturen naar 20 vrienden. Enkel de eerste zal ermee kunnen mee deelnemen.

Winnaars mogen zelf kiezen wat ze willen winnen!

Nieuw is dat de VIP winnaars zelf mogen kiezen uit de prijzenpot wat ze graag willen winnen. Het werkt als volgt.

 • De winnaar mag op 10 januari als eerste een prijs kiezen uit de volledige prijzenpot.
 • De 2de mag een prijs kiezen op 11 januari uit de resterende prijzen die in de prijzenpot zitten.
 • De 3de mag een prijs kiezen op 12 januari uit de resterende prijzen die in de prijzenpot zitten.
 • De 4de mag een prijs kiezen op 13 januari uit de resterende prijzen die in de prijzenpot zitten.
 • …..
 • De 11de tot de 20ste mag een prijs kiezen op 20 januari uit de resterende prijzen die in de prijzenpot zitten.
 • De 21ste tot de 30ste mag een prijs kiezen op 21 januari uit de resterende prijzen die in de prijzenpot zitten.

Zo gaan we verder tot alle VIP prijzen gekozen zijn door de winnaars.

Er zijn ook dit jaar weer 10.000 winnaars. Heel de prijzenpot vind je op www.handelsgids.be/actie.

Extra reclame voor jouw zaak

Er zullen ongeveer 1 miljoen bezoekers kijken op de webpagina van de actie. Wij willen kortingsbonnen drukken voor jouw zaak, VOLLEDIG GRATIS. Deze worden dan bij in de enveloppen gestoken voor de winnaars in jouw streek. Deze korting (vanaf minimum €20) wordt ook op de website geafficheerd. Eén miljoen bezoekers die dat zien, dat is een pak reclame voor jouw zaak. Verder zullen we ze nog bekend maken via duizenden nieuwsbrieven, Facebook en andere kanalen.

Heb jij nog geen bon laten maken? Klik dan hier om deze aan te vragen.

Veel gestelde vragen

Wat krijg ik allemaal om mijn klanten te belonen met een super actie?

Alles. En alles is ook gratis voor onze betalende klanten.

 • Heel de organisatie
 • De prijzenpot
 • De deelnemingformuliertjes met unieke logincodes
 • Affiches om deel te nemen
 • De mooie sfeeraffiches
 • Extra reclame via de website
 • Extra reclame via vele andere kanalen
 • Bij de handelaars die hoofdwinnaars hebben een ‘feestmoment’
 • Een extra prijzenpot voor onze klanten

Ik heb nog geen materiaal ontvangen?

Tijdens onze KMO-mailings wordt er tijdig gevraagd of je wenst mee te doen. Indien je deze niet aanvraagt, wordt er ook geen materiaal geleverd. Wens je toch nog materiaal mail hiervoor dan naar marketing@handelsgids.be

Hoe kan je extra kaartjes "lotjes" bestellen

Je hebt niet voldoende kaartjes “lotjes” meer om uit te delen aan jouw klanten? Geen probleem. Deze kunnen voor een kleine meerprijs bijgekocht worden.

Voor onze betalende klanten zijn onderstaande prijzen van toepassing:

 •  €15 per set van 250 “lotjes” dit is exclusief verzending

Je kan deze extra “lotjes” aankopen bij jouw regioverantwoordelijke (staat rechts op de homepage van elke gemeente) of bestellen door te mailen naar marketing@handelsgids.be

Voor de niet klanten:

 • De eerste 250 “lotjes” kosten €70
 • Vanaf de volgende 250 “lotjes” betaal je €40 per pakje.

Wanneer kan ik starten met de actie uit te delen?

De actie kan je ten vroegste uitdelen vanaf 1 oktober.  Je kan vanaf het moment dat je uw materiaal ontvangen hebt direct starten met uitdelen aan de klanten. We hebben dit al voor je geactiveerd. Je kan het gerust een keer testen door zelf een keer mee te spelen in je eigen zaak.

Heb je nog lotjes van vorige eindejaarsactie met een unieke nummers op?  Dan kan je deze direct gebruiken. De lotjes zijn al actief.

Wat is de prijsverdeling van de prijzenpot?

De volledige prijzenpot kan je hier reeds bekijken: www.handelsgids.be/actie/prijzenpot

Wil je ook enkele prijzen geven voor de actie en met jouw zaak vermeld worden op onze prijzenpagina, nieuwsbrieven, Facebook, enz…? Dat kan, mail dan naar marketing@handelsgids.be .

Hoeveel keer kan een klant deelnemen

Per kaartje met unieke code kan men één keer deelnemen.
Om misbruik te voorkomen kan één persoon maximum 50 keer deelnemen bij één en dezelfde handelaar.

Nieuw is dat na deelname men de code kan doorsturen naar 1 extra persoon om deel te nemen. Meer info hierover zie hierboven bij nieuwigheden.

Wat gebeurt er met de e-mailadressen?

Het e-mailadres van elke deelnemer wordt bij jouw zaak geregistreerd zodat je later zelf nieuwsbrieven kunt sturen naar deze mensen. Zo bouw je een mooi databestand op zonder veel werk. Je hoeft hiermee geen e-mailadressen op papiertjes te laten schrijven, klanten geven ze nu zelf in. Geen fouten, geen werk, wel een GROOT VOORDEEL.

Je vindt deze ten allen tijden terug als je inlogt op www.handelsgids.be/login en dan klikken op ‘Mijn nieuwsbrieven’. Je ziet dan rechts de link Contactpersonen. .

Wie mag er allemaal deelnemen aan de actie?

Iedereen. Jouw familie, jouw vrienden, leden van de vereniging waar je bent aangesloten, jouw leveranciers, mensen die de eerste keer bij je komen en natuurlijk jouw vaste klanten.
EN denk eraan om ook zelf mee te spelen. Er is een speciale prijzenpot voor onze klanten met super mooie prijzen.

TIP: Jouw klanten gaan er niet achter vragen maar verwachten wel een actie. Dus geef ze mee, duidelijk meegeven en er iets over zeggen. Doe je dat met enthousiasme dan beschouwen ze dat als een cadeau die ze krijgen.

Mag ik zelf als handelaar ook deelnemen?

Ja. Want niemand kan op voorhand de juiste cijfers bepalen. Deze worden immers bepaald aan de hand van gele kaarten en doelpunten van voetbalmatchen. Alle details vind je in het reglement.

Ik zie mijn klanten nooit, wat nu?

In dat geval kan u de kaartjes met uniek logincodes ook bij de facturen en andere briefwisseling steken. We kunnen ook jouw klanten allemaal een digitaal logincode sturen. Bel ons als je meer inlichtingen wilt.

Hoe kan ik zien wie al meegedaan heeft aan mijn actie?

 1. Iedereen kan dit publiek zien op www.handelsgids.be/geregistreerd
 2. Als jij inlogt op Handelsgids en je surft naar “Mijn nieuwsbrieven”, klik dan op ‘Contactpersonen’ dan zie je welke e-mailadressen je al hebt. Je merkt rechts hoe deze mensen allemaal bij jou terecht zijn gekomen. Er staat een label achter bv Eindejaarsactie 2020 of actie 2021.

Waar staat het reglement van de actie?

De trekking gebeurt onder toezicht van deurwaarder Marc Gerard. Het reglement vindt je op www.handelsgids.be/actie/reglement

Ik heb nog lotjes van vorig jaar?

Al het materiaal dat u nog heeft van de eindejaarsactie 2019 en 2020 kan je nog gebruiken. Materiaal van 2018-2019 en vroeger kan je niet meer gebruiken.
De eindejaarsactie is vernieuwd en jouw klanten kunnen enkel nog deelnemen met de “lotjes” waar unieke codes op gedrukt staan.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Contact

Contact via mail

Mail naar marketing@handelsgids.be, wij helpen u verder.

Telefonisch contact

Bel ons via de vaste lijn op het nummer: 013/32 10 10.

Artikel bijlagen

Vond u dit artikel nuttig?

Heeft u nog vragen?
Heeft u niet gevonden wat u zocht. Mails ons uw vraag door via onderstaande knop. Wij helpen u graag verder.
Contacteer ons

Reageer op dit artikel