1. Home
 2. Ontdek alles over de actie
 3. Dit moet je weten over de actie van Handelsgids

Dit moet je weten over de actie van Handelsgids

Eindejaarsactie 2021

Ook dit jaar organiseert Handelsgids weer een eindejaarsactie om “U” tegen te zeggen.

De actie is gratis voor onze klanten. Niet klanten kunnen ook meedoen mits een financiële bijdrage.

De winnaars worden aan jou bekend gemaakt vanaf midden januari 2022 via de KMO-nieuwsbrief. Jij als handelaar krijgt hierdoor als eerste het goede nieuws en kan bv een affiche maken met de namen om in jouw zaak op te hangen en/of al te vermelden op bv. jouw Facebook. Door het zo aan te pakken ga je klanten lokken naar jouw zaak en/of Facebook.

In de loop van februari tot april proberen we zoveel mogelijk prijzen te versturen naar de handelaars. Zij kunnen dan hun winnaars uitnodigen. Maak dan zeker een mooie foto bij het overhandigen, want je kunt die voor jou Facebook bv gebruiken.

Vanaf 1 februari wordt op www.handelsgids.be/actie/winnaars de volledige lijst gepubliceerd. In de rechter kolom staat wanneer de handelaar de gewonnen prijs in zijn bezit heeft. Afhaling van prijzen gebeurt voor juni 2022, enkel en alleen op vertoon van uw identiteitskaart bij de handelaar.

FAQ – Wat zijn de veel gestelde vragen?

Klik op onderstaande titels om het antwoord te lezen op de vraag

De actie eindigt op 1 januari

De eindejaarsactie eindigt op 1 januari om 13:00.

Waar kan ik loginkaartjes bestellen?

Indien je nog geen kaartjes hebt besteld via de KMO-nieuwsbrieven kan je hiervoor een mailtje sturen naar marketing@handelsgids.be

Unieke codes op elk kaartje dat je uitdeelt

Alle flyers die een handelaar uitdeelt, zijn voorzien van een unieke code. Je moet dus zelf geen stempel of herkenpunt van de zaak op de kaartjes zetten. De unieke nummering heeft ook veel voordelen voor jouw klanten:

 • Ze moeten niet onthouden bij welke handelaars ze de lotjes verkregen hebben.
  Het vernieuwde systeem weet automatisch van welke handelaar het kaartje komt bij deelname.
 • Jouw klanten kunnen direct deelnemen via een handige startpagina: www.handelsgids.be/actie
 • De logincodes kunnen niet meer doorgegeven worden aan anderen of niet klanten. Eens de unieke code op het kaartje gebruikt is, kan dit niet meer gebruikt worden.
 • Jouw klanten kunnen met elk kaartje dat ze verkrijgen bij jou in de zaak deelnemen aan de actie.  Handig voor zaken zoals een: bakkerij, frituur, supermarkt,… en andere zaken waar de klanten meerdere keren per maand komen.

Deelnemen aan de actie gaat nu nog sneller

Jouw klanten moeten niet meer gaan zoeken om deel te nemen aan de eindejaarsactie.

 • Ze surfen naar www.handelsgids.be/actie
 • Geven de unieke code in en hun email
 • Kiezen 4 willekeurige cijfers uit de lijst
 • Geven jouw zaak één keer een score voor vriendelijkheid als ze dat dit jaar nog niet gedaan hebben. (kunnen maar 1 quotering geven).
 • Enkel de eerste keer geven ze hun contactgegevens in zodat jij en wij ze makkelijk kunnen bereiken als ze gewonnen hebben.
Het kan nog sneller!

Eens jouw klant al eens heeft deelgenomen aan de actie moet men vanaf de 2de keer enkel nog de unieke code ingeven, het e-mailadres en de 4 willekeurige cijfers kiezen uit de lijst. Zo simpel is het om tot €5.000 te winnen of  één van de andere duizenden prijzen!

Elke handelaar heeft een winnaar in de zaak GRATIS

Veel klanten drukten de wens uit om minstens 1 winnaar in hun zaak te hebben. Wel, bij elke handelaar die min 30 unieke deelnemers heeft, wordt er indien er geen winnaar is in de zaak na de ‘trekking’ van de hoofdprijzen, de beste van al de deelnamen bij die handelaar bekend gemaakt. Deze wint altijd de kleinste cadeau. (cadeaubon en kortingsbonnen als die er zijn van jou of andere zaken in de buurt )
Je krijgt van ons een klassement enkel en alleen van jouw deelnemers. Zelf kan je dan nog altijd beslissen of je meer cadeaus uitdeelt.

Meerdere winnaars in de zaak

 • Geef zelf ook enkele cadeaubonnen van uw zaak of mooie kortingsbonnen. Jouw klanten gaan het zeker appreciëren en nog meer bij jou kopen. Dit jaar doen wij de actie GRATIS DRUKKEN KORTINGSBONNEN.
  Wij drukken jouw kortingsbonnen voor jou gratis en steken ze ook in de enveloppen van de winnaars in jouw buurt. Wij maken ook extra reclame en jij krijgt meer klanten over de vloer tijdens de actie.
  Dit heeft dus 2 grote voordelen voor u:
  – Jouw klanten hebben meer kans op een hoofdprijs.
  – Je verkoopt nog meer zolang de actie loopt.

Je kan deze bonnen gratis aanvragen mail hiervoor naar marketing@handelsgids.be.

De prijzenpot biedt nu veel meer mogelijkheden

De prijzenpot van de eindejaarsactie bestaat hoofdzakelijk uit cadeau- en kortingsbonnen en één reis naar Dubai. Verder is er nog een fiets van Minerva, VIP arrangementen, diners EN Lucky Cadeaubonnen. DAAR BOVENOP krijgen de al de winnaars nog een enveloppe met kortingsbonnen. Hoeveel en wat ze extra krijgen hangt van streek tot streek af.
Het grote voordeel is dat het geld van de Lucky Cadeaubonnen, die wij uitdelen, terug naar onze klanten gaat.  Het aanvaarden van de Lucky Cadeaubon bezorgt je nieuwe klanten waarvoor je niets moet doen. Dit is een echte “no brainer”! Word vandaag nog een aanneempunt, mail naar marketing@handelsgids.be. Na ontvangst bezorg je ons de Lucky Cadeaubonnen en wij betalen je 100% uit of gebruik ze zelf en ‘Koop Lokaal’ bij jouw collega’s.

Handelaars met weinig tijd kunnen ook deelnemen

Heel het jaar kan je de reviewkaartjes uitdelen aan jouw klanten. Zij kunnen jou een positieve review geven en een quotering op je klantvriendelijkheid. Eind november krijgen ze dan automatisch van ons een unieke logincode voor de eindejaarsactie. Jouw klanten kunnen dus meedoen om een mooie prijs te winnen. Zo maken ze ook kans om één van de duizenden prijzen in de wacht te slepen en dit zonder dat je in de drukke decembermaand “lotjes” hoeft uit te delen.

DUBBEL VOORDEEL voor jou is dat ze bij deelname op jouw website op Handelsgids terecht komen. Dus plaats zeker enkele mooie aankondigingen!!

Wat met de deelnemers van de vorige jaren ?
Wel, die krijgen begin december een persoonlijk mailtje (als ze nog ingeschreven zijn op de nieuwsbrieven want anders mogen wij ze niet meer mailen) met een uniek logincode. Daardoor kunnen ze deelnemen en worden ze nog eens herinnert aan jouw zaak. Weer extra en gratis reclame.

Je wenst geen kaartjes uit te delen? Ook dat kan. Motiveer jouw klanten om zich in te schrijven in de nieuwsbrieven. Mensen die dit doen krijgen in begin december een unieke code van jouw zaak via mail. Zo kan je hun toch laten deelnemen aan de eindejaarsactie zonder zelf kaartjes te moeten uitdelen.

Wat zijn de vernieuwingen en uitbreidingen?

Meer winnaars als vorig jaar

Er zijn in totaal meer dan 10.000 winnaars. Heel de prijzenpot vindt u op www.handelsgids.be/actie. Hoofdprijs is €5.000 met oa. een reis voor 2 personen naar Dubai. Deze superreis kan doorgaan 2021 of 2022. Keuze is aan u. Verder zijn tientallen cadeaubonnen. Bij de andere prijzen zitten oa. elektrische fietsen van Minerva, duizenden cadeaubonnen en nog meer kortingsbonnen. Om u een idee te geven, de laatste,  de 10.000ste winnaar ontvangt nog minstens €50 aan kortingsbonnen, maar naargelang de streek dat die woont kan dat ook €200 zijn, of nog meer zijn. Dus super grote prijzenpot.

Extra reclame voor jouw zaak

Er zullen ongeveer 1 miljoen bezoekers kijken op de webpagina van de actie. Wij willen kortingsbonnen drukken voor jouw zaak, VOLLEDIG GRATIS. Deze worden dan bij in de enveloppen gestoken voor de winnaars in jouw streek. Deze korting (vanaf minimum €20) wordt ook op de website geafficheerd. Eén miljoen bezoekers die dat zien, dat is een pak reclame voor jouw zaak. Verder zullen we ze nog bekend maken via duizenden nieuwsbrieven, Facebook en andere kanalen.

Veel gestelde vragen

Wat krijg ik allemaal om mijn klanten te belonen met een super actie?

Alles. En alles is ook gratis voor onze betalende klanten.

 • Heel de organisatie
 • De prijzenpot
 • De deelnemingformuliertjes met unieke logincodes
 • Affiches om deel te nemen
 • De mooie sfeeraffiches
 • Extra reclame via de website
 • Extra reclame via vele andere kanalen
 • Bij de handelaars die hoofdwinnaars hebben een ‘feestmoment’
 • Bij de 20 hoogst scorende handelaars ook een ‘feestmoment’
 • Een extra prijzenpot voor onze klanten
 • Een actie waar 11 maanden over gesproken wordt

Ik heb nog geen materiaal ontvangen?

Tijdens onze KMO-mailings wordt er tijdig gevraagd of je wenst mee te doen. Indien je deze niet aanvraagt, wordt er ook geen materiaal geleverd. Wens je toch nog materiaal mail hiervoor dan naar marketing@handelsgids.be

Hoe kan je extra kaartjes "lotjes" bestellen

Je hebt niet voldoende kaartjes “lotjes” meer om uit te delen aan jouw klanten? Geen probleem. Deze kunnen voor een kleine meerprijs bijgekocht worden.

Voor onze betalende klanten zijn onderstaande prijzen van toepassing:

 •  €15 per set van 250 “lotjes” dit is exclusief verzending

Je kan deze extra “lotjes” aankopen bij jouw regioverantwoordelijke (staat rechts op de homepage van elke gemeente) of bestellen door te mailen naar marketing@handelsgids.be

Voor de niet klanten:

 • De eerste 250 “lotjes” kosten €70
 • Vanaf de volgende 250 “lotjes” betaal je €40 per pakje.

Wanneer kan ik starten met de actie uit te delen?

De actie kan je ten vroegste uitdelen vanaf 1 oktober.  Je kan vanaf het moment dat je uw materiaal ontvangen hebt direct starten met uitdelen aan de klanten. We hebben dit al voor je geactiveerd. Je kan het gerust een keer testen door zelf een keer mee te spelen in je eigen zaak.

Wat is de prijsverdeling van de prijzenpot?

De volledige prijzenpot kan je hier reeds bekijken: www.handelsgids.be/actie/prijzenpot

Wil je ook enkele prijzen geven voor de actie en met jouw zaak vermeld worden op onze prijzenpagina, nieuwsbrieven, Facebook, enz…? Dat kan, mail dan naar marketing@handelsgids.be .

Hoeveel keer kan een klant deelnemen

Per kaartje met unieke code kan men één keer deelnemen.
Om misbruik te voorkomen kan één persoon maximum 50 keer deelnemen bij één en dezelfde handelaar.

Wat gebeurt er met de e-mailadressen?

Het e-mailadres van elke deelnemer wordt bij jouw zaak geregistreerd zodat je later zelf nieuwsbrieven kunt sturen naar deze mensen. Zo bouw je een mooi databestand op zonder veel werk. Je hoeft hiermee geen e-mailadressen op papiertjes te laten schrijven, klanten geven ze nu zelf in. Geen fouten, geen werk, wel een GROOT VOORDEEL.

Je vindt deze ten allen tijden terug als je inlogt op www.handelsgids.be/login en dan klikken op ‘Mijn nieuwsbrieven’. Je ziet dan rechts de link Contactpersonen. .

Wie mag er allemaal deelnemen aan de actie?

Iedereen. Jouw familie, jouw vrienden, leden van de vereniging waar je bent aangesloten, jouw leveranciers, mensen die de eerste keer bij je komen en natuurlijk jouw vaste klanten.
EN denk eraan om ook zelf mee te spelen. Er is een speciale prijzenpot voor onze klanten met super mooie prijzen.

TIP: Jouw klanten gaan er niet achter vragen maar verwachten wel een actie. Dus geef ze mee, duidelijk meegeven en er iets over zeggen. Doe je dat met enthousiasme dan beschouwen ze dat als een cadeau die ze krijgen.

Mag ik zelf als handelaar ook deelnemen?

Ja. Want niemand kan op voorhand de juiste cijfers bepalen. Deze worden immers bepaald aan de hand van gele kaarten en doelpunten van voetbalmatchen. Alle details vind je in het reglement.

Ik zie mijn klanten nooit, wat nu?

In dat geval kan u de kaartjes met uniek logincodes ook bij de facturen en andere briefwisseling steken. We kunnen ook jouw klanten allemaal een digitaal logincode sturen. Bel ons als je meer inlichtingen wilt.

Hoe kan ik zien wie al meegedaan heeft aan mijn actie?

 1. Iedereen kan dit publiek zien op www.handelsgids.be/geregistreerd
 2. Als jij inlogt op Handelsgids en je surft naar “Mijn nieuwsbrieven”, klik dan op ‘Contactpersonen’ dan zie je welke e-mailadressen je al hebt. Je merkt rechts hoe deze mensen allemaal bij jou terecht zijn gekomen. Er staat een label achter bv Eindejaarsactie 2020 of actie 2021.

Waar staat het reglement van de actie?

De trekking gebeurt onder toezicht van deurwaarder Marc Gerard. Het reglement vindt je op www.handelsgids.be/actie/reglement

Ik heb nog lotjes van vorig jaar?

Al het materiaal dat u nog heeft van de eindejaarsactie 2019 en 2020 kan je nog gebruiken. Materiaal van 2018-2019 en vroeger kan je niet meer gebruiken.
De eindejaarsactie is vernieuwd en jouw klanten kunnen enkel nog deelnemen met de “lotjes” waar unieke codes op gedrukt staan.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Contact

Contact via mail

Mail naar marketing@handelsgids.be, wij helpen u verder.

Telefonisch contact

Bel ons via de vaste lijn op het nummer: 013/32 10 10.

Artikel bijlagen

Vond u dit artikel nuttig?

Heeft u nog vragen?
Heeft u niet gevonden wat u zocht. Mails ons uw vraag door via onderstaande knop. Wij helpen u graag verder.
Contacteer ons

Reageer op dit artikel