1. Home
  2. Handelsgids shops
  3. Mijn webshop
  4. Bezorging & Afhalen
  5. Aangepaste tarieven op basis van subtotaal of gewicht

Aangepaste tarieven op basis van subtotaal of gewicht

U kunt handmatig tabeltarieven instellen op basis van het bestelbedrag en het bestelgewicht als u een complexere en nauwkeurigere verzending nodig heeft dan vaste tarieven. Aangepaste tabellen zijn handig als:

1. U wilt klanten aanmoedigen om meer uit te geven door lagere verzendkosten aan te bieden voor grotere winkelwagenwaarden (bijv. Gratis verzending van meer dan $ 300 subtotaal).
  2. U verzendt grote bestellingen per vracht en moet deze verzendkosten betalen.
  3. U gebruikt een verzend- of bezorgservice die niet is geïntegreerd met de winkel voor realtime offertes, enz.

U kunt tabeltarieven instellen in uw winkelbeheerder, ga naar de sectie Bezorging & afhalen .

Tarieven op basis van subtotaal

Als u wilt dat de verzendkosten afhankelijk zijn van de bestelhoeveelheden van de klant (u wilt bijvoorbeeld gratis verzending van meer dan $ 500 en verzendkosten voor alle kleinere bestellingen aanbieden), dan kunt u een tabel samenstellen op basis van de benodigde subtotaalbereiken. U kunt aparte tabellen opstellen voor de verschillende landen / gebieden waarnaar u verzendt.

Voorbeeld:

Je hebt een tafel opgezet voor een gebied dat New York omvat met de volgende subtotaalbereiken en verzendkosten:
$ 15 verzending naar NY voor bestellingen tot $ 50
$ 10 verzending naar NY voor bestellingen van meer dan $ 50
$ 5 verzending naar NY voor bestellingen van meer dan $ 100
$ 0 (gratis verzending) naar NY voor bestellingen van meer dan $ 300 Als een klant in New York $ 35 aan producten bestelt, wordt hem $ 15 in rekening gebracht voor verzending bij het afrekenen. Als een klant uit New York producten ter waarde van $ 310 bestelt, ontvangen ze gratis verzending.

Om een ​​aangepaste tabel toe te voegen met verzendkosten op basis van de totale winkelwagenprijs:

1. Ga vanuit je winkelbeheerder naar Bezorging en afhalen .
  2. Klik op + Verzendkosten toevoegen .
  3. Selecteer hoe u uw goederen verzendt (door een vervoerder of een lokale bezorgdienst) en klik op  Instellen .
  4. Klik op Aangepaste tarieven instellen .

1. Kies op de pagina met aangepaste tabelinstellingen Subtotaal uit de tabel op basis van de  vervolgkeuzelijst.
  2. Kies de berekeningsmethode voor het verzendtarief in de vervolgkeuzelijst Tarief gebaseerd op .

1. Stel de subtotaalbereiken in waarop de tarieven van toepassing zijn. Klik op Rij toevoegen voor extra rijen in de tabel.
  2. Stel het verzendtarief in dat u voor elk subtotaalbereik in rekening wilt brengen.

1. (Optioneel) Klik beschrijving toevoegen voor de klant een nd voert u de gegevens die u wilt weergeven bij de kassa. Voer bijvoorbeeld de bezorgsnelheid in en de tijd die nodig is om bestellingen te ontvangen wanneer ze met deze methode worden verzonden .
  2. (Optioneel) Klik op Beschikbaarheid beperken door subtotaal van de bestelling , als u klanten wilt informeren over deze verzendoptie die er niet voor in aanmerking komen vanwege een lager orderbedrag. Geef vervolgens het minimale subtotaal van de bestelling op waarop deze verzendoptie actief wordt bij het afrekenen, dwz de som van alle artikelen in de winkelwagen voordat u verzendkosten en kortingen toevoegt. Wanneer deze limiet is bereikt, kunnen klanten deze verzendoptie kiezen bij het afrekenen.
  3. (Alleen voor lokale levering, optioneel) Klik op  Beschikbaarheid beperken tot openingstijden  als u wilt dat deze verzendoptie alleen beschikbaar is voor klanten op bepaalde dagen van de week of kantooruren en stel de nodige beperkingen in.
  4. Klik op Verzendregio instellen om de bestemming op te geven waarnaar u met deze methode wilt verzenden.
  5. Klik op Opslaan en voltooien .

Nu wordt uw aangepaste verzendtarief bij het afrekenen aan klanten getoond met het bijbehorende ordertotaal.

Voorbeeld

Hier is een voorbeeld van een aangepaste tafel die is opgesteld in het configuratiescherm van de winkel op basis van subtotaalniveaus voor bestellingen:

Volgens deze voorbeeldopstelling zijn er:

• $ 8 verzendkosten voor bestellingen onder $ 100
  • $ 5 verzendkosten voor bestellingen in het subtotaalbereik $ 100 – $ 299
  • $ 0 verzendkosten voor bestellingen van meer dan $ 300

Bij het afrekenen zien klanten de verzendkosten die van toepassing zijn op het subtotaal van hun bestelling:

Tarieven op basis van gewicht

U kunt een tafel opzetten met gedifferentieerde tarieven op basis van het totale gewicht van een hele bestelling. Deze methode helpt u om de werkelijke kosten te dekken voor het leveren van producten met verschillende gewichten naar bepaalde bestemmingen of om de kosten van verzending van grote bestellingen per vracht te dekken.

Voorbeeld:

$ 5 verzending naar NY voor bestellingen tot 10 lb
$ 10 verzending naar NY voor bestellingen van meer dan 10 lb
$ 15 verzending naar NY voor bestellingen van meer dan 30 lb
Als een klant uit NY producten bestelt met een totaal gewicht van 20 lb, wordt hem / haar $ 10 in rekening gebracht voor verzending bij het afrekenen.

U kunt de benodigde gewichtseenheid kiezen in de regionale instellingen van uw winkel.

Om een ​​aangepaste tabel toe te voegen met verzendkosten die afhankelijk zijn van het totale gewicht:

1. Ga vanuit je winkelbeheerder naar Bezorging en afhalen .
  2. Klik op + Verzendkosten toevoegen .
  3. Selecteer hoe u uw goederen verzendt (door een vervoerder of een lokale bezorgdienst) en klik op  Instellen .
  4. Klik op Aangepaste tarieven instellen .

1. Kies Gewicht in de tabel op basis van een vervolgkeuzelijst.
  2. Kies het type berekening van het verzendtarief in de vervolgkeuzelijst Tarief gebaseerd op .

1. Stel de gewichtsbereiken voor elk tarief in – klik op Rij toevoegen voor extra rijen in de tabel. Zorg ervoor dat er geen gaten zijn tussen uw gewichtsbereiken.
  2. Stel het verzendtarief in dat u voor elk gewichtsbereik wilt berekenen.

1. (Optioneel) Klik beschrijving toevoegen voor de klant een nd voert u de gegevens die u wilt weergeven bij de kassa. Voer bijvoorbeeld de bezorgsnelheid in en de tijd die nodig is om bestellingen te ontvangen wanneer ze met deze methode worden verzonden .
  2. (Optioneel) Klik op Beschikbaarheid beperken door subtotaal van de bestelling , als u deze verzendmethode alleen wilt aanbieden aan klanten met bestellingen boven een bepaald bedrag. Geef vervolgens het subtotaal van de minimale bestelling op, dwz de som van alle artikelen in de winkelwagen voordat u verzendkosten en kortingen toevoegt. Wanneer deze limiet is bereikt, kunnen klanten deze verzendoptie kiezen bij het afrekenen.
  3. (Alleen voor lokale levering, optioneel) Klik op  Beschikbaarheid beperken tot openingstijden  als u wilt dat deze verzendoptie alleen beschikbaar is voor klanten op bepaalde dagen van de week of kantooruren en stel de nodige beperkingen in.
  4. Klik op Verzendregio instellen om de bestemming op te geven waarnaar u met deze methode wilt verzenden.
  5. Klik op Opslaan en voltooien .

Herhaal de bovenstaande stappen als u nog een op gewicht gebaseerde tabel wilt toevoegen voor andere bestemmingszones waaraan u levert.

Nu wordt uw aangepaste verzendtarief op basis van het totale gewicht van de bestelling weergegeven bij het afrekenen.

Als u grote, maar lichtgewicht producten verzendt, kunt u voor dergelijke producten handmatig individuele vaste tarieven per artikel instellen. U kunt ook automatische tarieven inschakelen en een dimensionaal gewicht voor uw producten specificeren om nauwkeurigere realtime verzendoffertes van vervoerders te krijgen.

Voorbeeld

Hier is een voorbeeld van een aangepaste tafel die is opgesteld in het configuratiescherm van de winkel op basis van het gewicht van de bestelling:

Volgens deze voorbeeldopstelling zijn er:

• $ 55 verzendkosten voor elke bestelling in het bereik van 300-500 lbs
  • $ 75 verzendkosten voor elke bestelling van meer dan 500 lbs.

Bij het afrekenen zien klanten het verzendtarief dat van toepassing is op hun bestelling op basis van het gewicht. In dit voorbeeld weegt het artikel 310 lbs – wat binnen het bereik van 300-500 lbs valt – vandaar dat de verzendkosten $ 55 zijn bij het afrekenen: