1. Home
 2. Ontdek alles over de Eindejaarsactie
 3. Dit moet u weten over de eindejaarsactie van Handelsgids

Dit moet u weten over de eindejaarsactie van Handelsgids

Wat leuk dat u wilt meedoen met de eindejaarsactie!

Deze eindejaarsactie wordt jaarlijks door Handelsgids.be georganiseerd en elk jaar wordt deze actie groter en beter. De actie is gratis voor onze klanten. Niet klanten kunnen ook meedoen mits een financiële bijdrage. Dit jaar zijn er weer een aantal vernieuwingen doorgevoerd na tips van onze klanten. De kwaliteit heeft nu voorrang gekregen op de kwantiteit. Meer info hierover leest u hieronder.

U heeft van Handelsgids materiaal gekregen om te starten met de eindejaarsactie. Vanaf dan zijn de kaartjes met unieke code actief en gekoppeld aan uw zaak. Vanaf 15 oktober 2019 plaatsen we de eindejaarsactie zichtbaar zodat iedereen vanaf dat moment kan deelnemen. U als handelaar kiest dus zelf wanneer u start met het uitdelen van de kaartjes. Uw klanten kunnen online deelnemen t.e.m. 1 januari 2020 tot 13:00 in de namiddag. Daarna kunnen ze niet meer deelnemen aan de actie. De winnaars worden reeds bekend gemaakt vanaf 13 januari 2020 op Handelsgids.be en via de nieuwsbrieven van Handelsgids. U als handelaar krijgt hiervan als eerste een mailtje. Zo kan u de bekendmaking ophangen bij u in de zaak en klanten lokken. De digitale affiches van de eindejaarsactie vindt u onderaan de pagina terug zowel in pdf als in jpg formaat.

Wat zijn de vernieuwingen en uitbreidingen?

Klik op onderstaande titels om meer info te lezen over de verbeteringen die we doorgevoerd hebben.

Unieke codes op elk kaartje dat je uitdeelt

Alle lotjes die een handelaar uitdeelt  vanaf dit jaar zijn voorzien van een unieke code. U moet dus zelf geen stempel of herkenpunt van de zaak op de kaartjes zetten. De unieke nummering heeft ook veel voordelen voor uw klanten:

 • Ze moeten niet onthouden bij welke handelaars ze de lotjes verkregen hebben.
  Het vernieuwde systeem weet automatisch van welke handelaar het kaartje komt bij deelname.
 • Uw klanten kunnen direct deelnemen via een handige startpagina: www.handelsgids.be/eindejaarsactie
 • De “lotjes” kunnen niet meer doorgegeven worden aan anderen.
  Eens de unieke code op het kaartje gebruikt is kan dit niet nog een keer gebruikt worden voor deelname aan de actie. Dus enkel uw klanten kunnen deelnemen.
 • Uw klanten kunnen met elk kaartje dat ze verkrijgen bij u in de zaak deelnemen aan de actie.  Handig voor zaken zoals een: bakkerij, frituur, supermarkt,… en andere zaken waar de klanten meerdere keren per maand komen.

Deelnemen aan de actie gaat nu nog sneller

Uw klanten moeten niet meer gaan zoeken om deel te nemen aan de eindejaarsactie.

 • Ze surfen naar www.handelsgids.be/eindejaarsactie
 • Geven de unieke code in en hun email
 • Kiezen 4 willekeurige cijfers uit de lijst
 • Geven uw zaak één keer een score voor vriendelijkheid als ze dat dit jaar nog niet gedaan hebben
 • Geven 1 maal hun contactgegevens in zodat u en wij  ze makkelijk kunnen bereiken als ze gewonnen hebben
Het kan nog sneller!

Eens uw klant al eens heeft deelgenomen aan uw actie moet men vanaf de 2de keer enkel nog de unieke code ingeven, het e-mailadres en de 4 willekeurige cijfers kiezen uit de lijst. Zo simpel is het om tot €5.000 te winnen of  één van de andere duizenden prijzen!

De eindejaarsactie eindigt op 1 januari 2020

Onze voorgaande eindejaarsacties liepen steeds tot 13 januari. Dit was voor de  handelaars te lang. Daarom sluiten we nu de eindejaarsactie af op 1 januari 2020 om 13:00 in de namiddag. Uw klanten kunnen dus ten laatste tot 1 januari 13:00 hun kaartjes met unieke nummer online ingeven en deelnemen.

Heel het jaar actie

U krijgt van ons ook reviewkaartjes met een unieke code op. Uw klanten kunnen uw zaak een review geven en quotering op 10. Eind november ontvangen ze automatisch een unieke code om deel te nemen aan uw eindejaarsactie. Zo worden al uw klanten, zowel de nieuwe als de vaste klanten, herinnert aan uw zaak. U kan op die manier dus meer gaan verkopen tijdens de eindejaarsfeesten.

Elke handelaar heeft een winnaar in de zaak GRATIS

Veel klanten drukten de wens uit om minstens 1 winnaar in hun zaak te hebben. U krijgt van ons een Lucky cadeaubon ter waarde van €30 als u deelneemt a/d eindejaarsactie cadeau. Dus GRATIS. Deze cadeaubon dient als prijs voor de gegarandeerde winnaar die er in uw zaak is. In elke zaak is er dus op deze manier altijd een winnaar. U krijgt van ons een klassement enkel en alleen van uw deelnemers.

* De cadeaubon is gratis voor onze betalende klanten als u min. 30 deelnames heeft van 30 verschillende mensen. Behaalt u dit minimum aantal niet dan wordt  er in februari 2020 een factuur opgemaakt van €45 excl btw.

Wilt u meer winnaars in uw zaak?

Geef zelf ook enkele cadeaubonnen van uw zaak of mooie kortingsbonnen. Uw klanten gaan het zeker appreciëren en nog meer kopen bij. U krijgt meer klanten over de vloer tijdens de eindejaarsperiode en zij maken meer kans op één van uw prijzen plus de prijzenpot van Handelsgids.
Dit heeft dus 2 grote voordelen voor u:

 • Uw klanten hebben meer kans op een hoofdprijs
 • U verkoopt nog meer tijdens de eindejaarsperiode.

De prijzenpot biedt nu veel meer mogelijkheden

De prijzenpot van de eindejaarsactie bestaat hoofdzakelijk uit cadeaubonnen en één reis naar Dubai. Het grote voordeel is dat al dit geld van de cadeaubonnen terug naar onze klanten gaat.  Tienduizenden euro’s aan Lucky cadeaubonnen worden er uitgedeeld. Het aanvaarden van de Lucky cadeaubon bezorgt u nieuwe klanten waarvoor u niets moet doen. Dit is een echte “no brainer”! Word vandaag nog een aanneempunt, mail naar marketing@handelsgids.be.

Winnaars hebben veel sneller hun prijs

De winnaars worden al vanaf 10 januari bekend gemaakt en de meeste kunnen direct hun prijs gaan afhalen. Dit kan omdat alle deelnemende handelaars reeds een prijs (de Lucky cadeaubon van €30) aanwezig hebben in hun zaak. De winnaars die één van onze hoofdprijzen gewonnen hebben gaan nu ook sneller hun prijs verkrijgen. De winnaars worden als het ware in januari  al terug “gezogen” naar uw zaak.

Handelaars met weinig tijd kunnen ook deelnemen

Heel het jaar kan u de reviewkaartjes uitdelen aan uw klanten. Zij kunnen u een positieve review geven en een quotering op uw klantvriendelijkheid. Eind november krijgen ze dan automatisch van ons een unieke logincode voor de eindejaarsactie. Uw klanten kunnen dus meedoen om een mooie prijs te winnen. Zo maken uw klanten toch kans om één van de duizenden prijzen in de wacht te slepen en dit zonder dat u in de drukke decembermaand “lotjes” hoeft uit te delen.

DUBBEL VOORDEEL voor u is dat ze bij ontvangst op uw website op Handelsgids terecht komen. Dus plaats zeker enkele mooie aankondigingen zodat men bij u aankopen komt doen.

Wenst u helemaal geen kaartjes uit te delen? Ook dat kan. U heeft de mogelijkheid om via Handelsgids 5 meldingen te plaatsen in de nieuwsbrieven. Hierop staat dan vermeld dat u deelneemt aan de eindejaarsactie. Mensen die hieraan deelnemen krijgen in november een unieke code van uw zaak via mail aan. Zo kan u toch deelnemen aan de eindejaarsactie zonder zelf kaartjes te moeten uitdelen.

Veel gestelde vragen

Ik heb nog geen materiaal ontvangen?

De eindejaarsactie wordt enkel geleverd als u deze aanvraagt. Indien u dit niet gedaan heeft wordt de actie ook niet geleverd bij u in de zaak. U kan de eindejaarsactie aanvragen tot 30 september via onderstaande link: www.handelsgids.be/meedoen

Hoe kan u extra kaartjes "lotjes" bestellen

U heeft geen kaartjes “lotjes” meer om uit te delen aan uw klanten? Geen probleem deze kunnen voor een kleine meerprijs bijgekocht worden.

Voor onze betalende klanten zijn onderstaande prijzen van toepassing:

 • Bestelt u voor 30 september dan betaalt u €15 per set van 250 “lotjes”
 • Bestelt u tussen 1 en 31 oktober dan betaalt u €35 voor de eerste 250 “lotjes”.
  Per 250 “lotjes” extra betaald u €20. Dit is inclusief activering en verzending.

U kan deze extra “lotjes” aankopen bij uw regioverantwoordelijke of bestellen door te mailen naar marketing@handelsgids.be

Voor onze gratis vermeldingen op Handelsgids zijn onderstaande prijzen van toepassing:

 • De eerste 250 “lotjes” kosten €70
 • Vanaf de volgende 250 “lotjes” betaalt u €40 per pakje.

Wanneer kan ik starten met de actie uit te delen?

Eens de actie geleverd is bij u in de zaak is alles klaar om te starten. U moet zelf niets meer doen. De eindejaarsactie start ten vroegste vanaf 15 oktober.

Wat is de prijsverdeling van de prijzenpot?

De volledige prijzenpot kan u hier reeds bekijken: www.handelsgids.be/eindejaarsactie/prijzenpot

Wilt u ook enkele prijzen geven voor de eindejaarsactie en met uw zaak vermeld worden op onze prijzenpagina? Dat kan, mail dan naar marketing@handelsgids.be.

Hoeveel keer kan een klant deelnemen

Per kaartje met unieke code kan men één keer deelnemen.
Om misbruik te voorkomen kan één persoon maximum 50 keer deelnemen bij één en dezelfde handelaar.

Wat gebeurt er met de e-mailadressen?

Het e-mailadres van elke deelnemer wordt bij uw zaak geregistreerd zodat u later zelf nieuwsbrieven kunt sturen naar deze mensen. Zo bouwt u een mooi databestand op zonder veel werk. U hoeft hiermee geen e-mailadressen op papiertjes te laten schrijven, klanten geven ze nu zelf in. Geen fouten, geen werk, wel een GROOT VOORDEEL.

U vindt deze ten allen tijden terug als je inlogt op www.handelsgids.be/login.

Wie mag er allemaal deelnemen aan de actie?

Uw familie, uw vrienden, leden van de vereniging waar je bent aangesloten, jouw leveranciers, mensen die de eerste keer bij je komen en natuurlijk uw vaste klanten. Ze gaan er niet achter vragen maar ze gaan wel blij zijn als u hen er attent op maakt. Ze kunnen immers tot €5.000 aan prijzen winnen!

Mag ik zelf als handelaar ook deelnemen?

Ja. Want niemand kan op voorhand de juiste cijfers bepalen. Deze worden immers bepaald aan de hand van gele kaarten en doelpunten van voetbalmatchen. Alle details vind je in het reglement.

Ik zie mijn klanten nooit, wat nu?

In dat geval kan u de kaartjes ook bij de facturen en andere briefwisseling steken.

Hoe kan ik zien wie al meegedaan heeft aan mijn actie?

 1. Iedereen kan dit publiek zien op www.handelsgids.be/geregistreerd
 2. Als jij inlogt op Handelsgids en je surft naar “Mijn nieuwsbrieven”, klik dan op ‘Contactpersonen’ dan zie je welke e-mailadressen je al hebt. Je merkt rechts hoe deze mensen allemaal bij u terecht zijn gekomen. Er staat een label achter bv Eindejaarsactie 2019.

Waar staat het reglement van de eindejaarsactie?

De trekking gebeurt onder toezicht van deurwaarder Marc Gerard. Het reglement vindt je op www.handelsgids.be/eindejaarsactie/reglement

Ik heb nog lotjes van vorig jaar?

Al het materiaal dat u nog heeft van de eindejaarsactie 2018-2019 en daarvoor kan u niet meer gebruiken.
De eindejaarsactie is vernieuwd en uw klanten kunnen enkel nog deelnemen met de “lotjes” waar unieke codes op gedrukt staan.

Ook de naamkaartjes met het gouden login kan u niet meer gebruiken. Deze kan u natuurlijk wel nog gebruiken als visitekaartje.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Contact

Contact via mail

Mail naar marketing@handelsgids.be, wij helpen u verder.

Telefonisch contact

Bel ons via de vaste lijn op het nummer: 013/32 10 10.

Artikel bijlagen

Vond u dit artikel nuttig?

Heeft u nog vragen?
Heeft u niet gevonden wat u zocht. Mails ons uw vraag door via onderstaande knop. Wij helpen u graag verder.
Contacteer ons

Reageer op dit artikel